Trende Gastronomi Deneyimi

Trende vereceğimiz yemekler Anadolu Gastro Turizm Derneği’nin destekleri ile hazırlanmıştır.

Yemeklerin tarihçesi, kahvenin tarihçesi ve zeytinin tarihçesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi öğretim üyesi Tolunay Sandıkçıoğlu tarafından hazırlanmıştır.

Merin Sever tarafından sürpriz sunumlar ve yemeğin tarihçe anlatımı yapılacaktır.

 

ANKARA – KAYSERİ KÜLTÜR İNANÇ VE GASTRONOMİ TRENİ ÖĞLE YEMEĞİ MENÜSÜ

Tandır böreği

(İzmir tulumu, Ayaş erkeç pastırması)

Kuzu tandır

(Balıkesir kıvırcık kuzusu)

Kestaneli iç pilav

(Karacadağ pirinci, Aydın Kestanesi, kuş üzümü ve çam fıstığı)

Pancar Turşusu

Reyhan şerbeti

(Arapgiri reyhanı)

KAYSERİ – ANKARA KÜLTÜR İNANÇ VE GASTRONOMİ TRENİ ÖĞLE YEMEĞİ MENÜSÜ

Kâğıtta Kayseri Pastırması

Ayvalı Yaprak Sarma

Kayseri Mantısı

Nevzine Tatlısı

Gilaburu Şerbeti

KAYSERİ – İZMİR – KAYSERİ KÜLTÜR İNANÇ VE GASTRNOMİ TRENİ MENÜ ÖRNEKLERİ

Yeni Anadolu Mutfağı

(New Anatolian Cuisine)

“Geleneksel alışkanlıklara, ürünlere ve tekniklere yeni ve taze bir bakış açısı ile bakma cesaretinde ol.”

“Bölgedeki zengin ürün çeşitliliğini kullanarak yemeklere mikroklimaları ve mevsimleri yansıt.”

“İleri bakarken Anadolu’nun geleneksel olan “doğal mutfağını” muhafaza etmeye özen göster. Derin kökleri olan mutfağın ve çok katmanlı kültürlerin farkında ol.”

“Geçmişteki ahenkli Doğu Batı ilişkisini bugüne uyarla ve pişirme yöntemlerine yansıt.”

“Bölgeyi özel kılan kültürel farklılıkları benimseyerek “zengin, ateşli çarpıcı ve canlı” karakterini yemeklerine yansıt.”

“Çiftçi olmadan yemek, yemek olmadan gelecek yok.” kavramını samimi olarak benimse. Toprağa, denize, dağlara ve hayvanlara saygı gösteren üreticileri destekle.”

“İleriye bak! Bilimi kullan. Geleneksel yoğun lezzetleri yaratmaya çalışırken güncel yemek alışkanlıklarını göz önünde bulundur.”

“Milli, dini ve etnik bariyerlerden arın.”

KAYSERİ – İZMİR TURU MENÜLERİ

MENÜ 1 (KAYSERİ-TARSUS ARASINDA VERİLECEK)

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Tepsi Mantısı

Kayseri Usulü İçli Köfte

Tulum Peyniri ve Cevizli Mevsim Salata

Aside Tatlısı

Gilaburu Şerbeti

MENÜ 2 (TARSUS-KONYA ARASINDA VERİLECEK)

Tantuni

Dereotlu Meyhane Pilavı

Humus

Silifke Yoğurdu

Cezerye

MENÜ 3 (TUR ŞİRKETİ İLE GÖRÜŞÜLECEK)

MENÜ 4 (AKŞEHİR-ISPARTA ARASINDA VERİLECEK)

Etli Ekmek

Mevsim Salata

Dilber Dudağı

Kekikli Ballı Şerbet

MENÜ 5 LUNCHBOX

Sandviç

Kek

Meyve Suyu

Su

MENÜ 6 LUNCHBOX

Sandviç

Kek

Meyve Suyu

Su

İZMİR – KAYSERİ TURU MENÜLERİ

MENÜ 1  KAHVALTI

MENÜ 2 (SELÇUK-DENİZLİ ARASINDA VERİLECEK)

Asma Yaprağında Levrek/Çipura Izgara

Zeytinyağlı Börülce

Yeşil Salata

Fırınlanmış Tahin Helvası

MENÜ 3

Fırında Hindi Tandır

İç Pilavı

Gavurdağı Salatası

Ayva Tatlısı

Reyhan Şerbeti

MENÜ 4  KAHVALTI

MENÜ 5

Etli Ekmek

Mevsim Salata

Dilber Dudağı

Kekikli Ballı Şerbet

MENÜ 6

Tantuni

Dereotlu Meyhane Pilavı

Humus

Silifke Yoğurdu

Cezerye

MENÜ 7

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Tepsi Mantısı

Kayseri Usulü İçli Köfte

Tulum Peyniri ve Cevizli Mevsim Salata

Aside Tatlısı